28 Eylül 2010 Salı

hazırlıklardan bir demet

takvimler 35+3'ü gösterdi, son haftalara bırakılan hazırlıklara başladık. geçen hafta sirkecinni'ye gideceğimi yazmıştım. iki poşet süs ile eve döndüm. elbette ki; ayaklardaki kara sularla,bünyeyi saran halsizliklerle ve çıkarılan ay/oy seslerindeki artışlar ile birlikte.
durmadık, yorulmadık çalışmalara devam ettik; cumartesi arya'nın odası için gözümüze kestirdiğimiz duvar kağıdını ve dolabını aldık. eller kollar dolu eve gelindi ve atom karınca  f. çalışmalara başladı. tek tatil günü olan pazarı duvar kağıdı ve boya yaparak geçirdi. gerçi son bir kaç pazardır hep evsel çalışmalar içinde, artık pek bir bunaldığını yüzünden okuyorum. yakın hedef: bu pazar evsel işlerden uzak, sevgili ile yorulmacasız bir pazar geçirmek.

fotolarla..
sirkecinni'den başlıyorum..


bebek alışverişi denince havuzlu hana girmeden olmaz. çık çıkabildiğin kadar, bir sürü mağaza ve elbet fazla detay var. satıcıların, karnı burnunda kadınları ve refakatçi anne/kayınvalideyi tavlamak için döktükleri diller mağaza dışına fışkırıyor. bu bunun için, şu şöyle olursa diye, a bu kesin lazım, biz kaç yıldır bu işi yapıyoruz ablacım vs vsler .. amanın! bu ne büyük sektör. içime fenalıklar geliyor. neyse, dükkanlardan taşan satış çabalarını duya duya 2. kata çıktım, pelin bebek isimli dükkanı gözüme kestirdim. zira içerde üç kadın vardı, harıl harıl çalışıyorlardı. aklımda olan süsü püsü aldıktan sonra, epey sohbet ettik. bu çalışkan üç kadın hem imalat hem satış yapıyorlar. fiyatları uygun, çok da sıcak ve ilgililer. varsa çevrenizde bebek süs püs ıvır zıvırları isteyen bir tanıdığınz, havuzlu han - pelin bebek önerisini yapayım, kadın dayanışması yapalım. aldığım süs püsler arya'nın ziyaretçilerine sunulacaktır, detay vermem, sürprüüz..

bir sürü el kadar kıyafeti olan arya'nın kıyafetlerini yıkayıp,ütüleyip yerleştirme zamanı geldi artık dedik ve soluğu ikeaaa evimizin herşeyinde aldık.

arya'nın dolabının üzerinde sıra bekleyen selo
sonra kıyafetler yıkandı, ütülendi, ve dolaba yerleştirildi. çamaşır teli bile bu küçük kıyafetleri görünce şaşırdı. pek bir sevimliler.
her şeyin küçüğü mü güzel ne?


bu akşam da hastane çantalarını hazırlama niyetindeyim, onlar da hazır olunca e artık tamamdır değil mi?