30 Ocak 2011 Pazar

+24! nasıl yani?

geçtiğimiz gün tvde iki genç kadının 19 yaşlarında oldukları için babylon'daki caz konserine giremeyeceklerini babylon'un kapısına geldiklerinde öğrendiklerini ve şaşkınlıktan küçük dillerini yutmuş olduklarını izledim. nooluyo acep diyerek nette bir araştırma yaptım ve tapdk yönetmeliği kapsamındaki etkinliklerde 24 yaş uygulamasının başlamış olduğunu öğrendim. babylon'da alkollü içecek markalarının destek verdiği etkinliklerden mütevellit 24 yaş altı kişiler babylon'da müzik dinleyemeyecek. iyi de bu ülkede sponsor olmadan herhangi bir sanat etkinliği düzenlemek mümkün mü? onlar destek vermezse konserler de olmuyor maalesef. bu gerçeği görmezden gelerek esas meselenin çevresinde dolaşmanın kime faydası var.

işte babylon'un açıklaması:
BABYLON‘DA TAPDK YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDAKİ ETKİNLİKLERDE 24 YAŞ UYGULAMASI BAŞLIYOR:

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun hazırladığı, 7.1.2011 tarihli ve 27808 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği’nin geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girmesiyle beraber Babylon işletmesi olarak bir takım yeni düzenlemeler yapma kararı aldık. İşletme sahipleri için birçok ağır ceza içeren bu yeni yönetmelikte henüz açığa kavuşturulmamış bazı detaylar bizi bu konuda harekete geçmeye itti. Babylon işletmesi ve iş ortaklarımızın bu yeni yönetmelikten zarar görmemesi adına 28 Ocak Cuma 2011 tarihinden itibaren Babylon’da alkollü içecek markalarının destek verdiği etkinlikler için 24 yaş uygulamasını kapıda kimlik kontrolü ile başlatıyoruz.

Bu bağlamda sırf bu özel etkinlikler ekseninde 24 yaşından küçük müzikseverleri ve Babylon takipçilerini Babylon’a kabul edemeyeceğimizi üzülerek belirtiriz. Şimdiye kadar bize her şekilde destek olan genç Babylon takipçi kitlemizden bu sebeple özür diler, elimizde olmayan sebeplerden dolayı aldığımız bu karar sebebiyle büyük üzüntü duyduğumuzun tekrardan altını çizmek isteriz. 11 yıldır İstanbul’u dünyada temsil etmeye devam eden, Türkiye’nin bütün şehirleriyle müzik aracılığıyla köprüler kuran, müzik dünyasından sayısız büyük ismi Türkiye’ye getiren, Türkiye’den dünyaya açılan birçok projenin mutfağı olan Babylon, 11 sene boyunca savaş, deprem, ekonomik kriz ve global krize rağmen ayakta kalmayı başardı. Umudumuz bu hassas konuda da doğru çözüme ulaşılması.

Bu uygulama sadece alkollü içecek markalarının destek verdiği etkinlikleri kapsamaktadır. Bu etkinlikler 24+ ibaresiyle tüm poster, basılı malzemeler ve web/sosyal medya mecralarımızdan duyurulacaktır. Şu an Babylon’da olan bu tip etkinliklere hali hazırda bilet almış olan 24 yaş altı tüm kişiler için bilet iadesi 6 ay süresince yapılacaktır. Uygulama 28 Ocak Cuma akşamı Oldies But Goldies partisiyle beraber resmi olarak başlayacaktır. 
BABYLON