29 Ocak 2011 Cumartesi

feminist politikanın son sayısı çıktı

Feminist Politika 9.sayida neler var?

Novamed grevini hatırlamak / Feryal Saygılıgil * Torba Yasa Tasarısı kadınları değil aileyi gözetiyor! *Kadınlar kadınlarla dayanışmada / Necla Akgökçe* “Erkeklerden Alacaklıyız” kampanyası sürüyor… * Ey duhul, orada kadın var mı? / Hasbiye Günaçtı *Cinsel görünümlü şiddet alanında feminist yöntem arayışı / Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu * Söyleşi: Dayanışmaya... / Funda Ekin * Tacize dair… / Derya Turna * Feminist bir bakıştan milliyetçilik ve heteroseksizm / Nükhet Sirman * Sînorên Zimanê me, Sînorên Cîhana me / Dilimizin sınırları, dünyamızın sınırları / Handan Çağlayan * KESK’i olağanüstü kongreye götüren süreç

Feminizmin politik öznesinde kimler var? / Gülnur Acar Savran *  İyi ki feministiz / Ayşe Düzkan * Bilinç yükseltme hâlâ gerekli mi? / Stella Ovadia * Örgütlenme: Nereden nereye? / Filiz Karakuş * Nerde devlet, nerde bu feministler!.. / Aksu Bora * Teori ve politika birlikteliğinde feminizm / Özlem Kaya * Dayanışma merkezi deneyimleri / Ülfet Taylı * Feminizmin hukukla ‘imtihanı’ / Meriç Eyüboğlu * Yuvarlak Masa: Bir ihtimal daha var: Kadın dayanışması * Sınır tanımayan feminizm üzerine / Ece Kocabıçak * Patriyarkayla ‘esastan’ mücadele / Hülya Osmanağaoğlu * Birlikte düşünmek için / Candan Yıldız

TÜSİAD’la neden görüşmüyoruz? * Bellek: Kadınlar Halk Fırkası / Yasemin Köken * Kadın dayanışması, başörtülü “bayanlar” ve anti-feminizm / Selin Çağatay * Sen kötü olmak zorundasın Karolin! / Burcu Şentürk * Nasıl feminist oldum? / Deniz Gökçe * Evli barklı kadın /  Dilek Şentürk * Nuryoldaş’a mektuplar - 1 (intiharım politiktir)/Gülhan Davarcı * “Normal”: Ne korkunç bir kelime / Ceylan Sezin * Türkiye’den haberler * Dünyadan haberler * Bugünlerde projeciler neler yapıyor? / Çağla Diner * Nü Kolektif’in yorumuyla Sürüne Sürüne Erkek Olmak / Nacide Berber * Vanessa ve Virginia / Tuğba Özcan * Öykü: Kürtaj / Meryem Fehime Oruç * Hiç Şaşırmadık!

Sosyalist Feminist Kolektif
sosyalistfeministkolektif@gmail.com
www.sosyalistfeministkolektif.org
Adres. Tel sok. No.20/3 Beyoğlu-İstanbul
Tel:0212 243 49 93

arya'nın müzikli kutuları

 aryamu gündüz uykularından birine daha doymuştur. mahmurluğunu atmaya çalışmaktadır. gerinir, kolları bir o yana, bir bu yana açılır.hemen bir müzikli kutularından birinin anahtarı çevrilir ve aryamu'ya re-günaydın öpücükleri verilir, birikmiş ballar toplanır. o sırada kutudan gelen müziği duyan aryamu gülücükler atar, bacaklarını havaya kaldırır, selin'in yanağına dokunur. hızınını alamayan selin, aryamu'yu ham ham yapar.
geçen hafta fark ettim ki aryamu'nun dönencesinden sonra diğer favorisi müzikli teneke kutular. tıpkı anne ve babası gibi o da bu kutuları seviyor. gerçi anne ve babası müzikli müziksiz tüm dekoratif teneke kutulara bayılır.evde sayısı henüz bilinmeyen teneke kutular gün gelecek arya'nın oyuncakları olacak.