16 Mart 2011 Çarşamba

hem.. hem..

hem bloguma yazı yazmaya devam etmek istiyorum hem de açıkcası keyfim kaçtı.
yok dns ayarları değişimi, yok yeni blog kurup taşınmacalar gibi uğraşılara sokulmama sinir oluyorum.
ama seviyorum yazmayı. ayrıca blog yazarlarına kıymet veriyorum, yapılan işi önemli buluyorum.
neyse, unutalım ve klavyemize bakalım.

aşağıda konu ile ilgili bir blogger yorumu bulacaksınız.



Blogspot Manifestosu!

//

Blogger Alper Ercan, Blogspot’un kapatılmasının neden Digiturk için bir çare olamayacağını anlatıyor. 
Google’ın ücretsiz blog servisi Blogspot’un, Digiturk’ün şikayeti üzerine mahkeme kararıyla ‘kapatılması’ sosyal medyanın hala bir numaralı gündemi. Tüm forumlarda kapatma kararının ‘anlamsızlığı’ tartışılıyor.
“İnternette maç yayını nasıl yapılıyor? Blogspot’un kapatılmasıyla maç yayını engellemek mümkün mü?”.. İşte bunun gibi birçok sorunun cevabını, Blogger Alper Ercan, Dipnot.tv için yazdı:
- Lig TV izleyicisi olarak, Digitürk’ün her türlü yasal hakkının arkasındayım ve destekçisiyim.
- Fakat Digitürk vb. firmaların daha önce de yaptığı bu hata, son olmayacağı gibi çare de olmayacaktır.
- Kapatma kararına gerekçe gösterilen ve Blogspot’ta iki elin parmaklarını geçmeyen blog sayfaları, Lig TV yayınını aktaran alanlardı. Bu sayfalardan yönlendirilen ve referans verilen asıl kaynaklar ise Mipstv ve bunu gibi internet broadcast alanlarıdır.
- Bu alanlarda, şifre kırıcılı herhangi bir receiver (uydu alıcısı) aracılığıyla televizyon yayını internete aktarabiliyor. 
- İsteyen herkes, Mipstv ve bunun gibi alanlara yayın aktarmayı sağlayan cihazları, şu an Karaköy’de pazarlıkla 200 TL’ye satın alabilir, geniş çanak antenlerle ortalama 800 – 1.000 TL bütçeyle sistemi evine kurabilir ve bilgisayarıyla entegre hale getiririp internet yayını yapabilir.
- Bunlara ek olarak, ‘DreamBox’ adlı cihazla bilgisayara bile gerek duymadan sadece internet kablosuyla, çanak antenin alabildiği tüm yayınların şifresini online kırmak ve izlemek mümkündür.
- ‘Dreambox’ 7/24 internete bağlanarak, kanalların şifresini sürekli günceller, hard disk’ine kopyalar ve başka ortamlara aktarabilir.
- Bu teknik detayın ardından neden Blogspot veya Youtube gibi sosyal medya alanlarının kapatılmasının yanlış olduğunu başka bir yolla dile getireyim.
- Bu tip cihazlar tüm şehirlerimizde rahatlıkla satılabilmekteyken, bu cihazları satan herhangi bir mağazaya girdiğinizde size, “Şifre kırıcılı mı, normal mi?” diye soruluyorsa, neden Blogspot’u kapattırırsınız?
- Bu yasal bir boşluk değildir, zihniyet meselesidir. Çünkü bu cihazları da yasaklasanız, insanoğlu bir yolunu bulup yenisini geliştirecektir.
- Birkaç blog sayfası için 20 milyona yakın sayfayı yasaklamak bir yasal arayış değil sansürdür.
- Digitürk’ün, Dipnot.tv’de yayımlanan açıklamasında Blogspot ve Google’ın tek sorumlu olduğu belirtilmiş. Geçmişteki ve günümüzdeki devlet insanları işlerine gelmeyen yayınlar için benzeri ortamları engellemek istemiştir. Fakat ne bu özel şirketler, ne de devlet insanları topluma bilinçlendirmek adına bir şey yapmamıştır.
- Benimde hem fikir olduğum üzere Google, bu tarz sayfaların açılmasına engel olmaz, çünkü internet özgürlüğünden yanadır. Önümüzdeki birkaç on yılda medyanın internete kayacağından nasıl eminsek bu işin önüne geçilemeyeceğinden bir o kadar eminim.
- Ben bir blogger’ım. Ben hür iradeli, hür düşünen ve düşündüklerini yaşadıklarını paylaşmak isteyen, sizin gibi normal şartlarda ulaşamayacağım insanlarla bilgi alışverişi yapan biriyim. Sansür, ben ve benim gibi hür iradeli insanlara bir engel değil, fakat geleceğin hür zihinlerine vurulmuş kilittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder